forum.isory.org Foorumin päävalikko forum.isory.org
Iso-Britannian Suomalaisen Opiskelijayhdistyksen keskustelupalsta
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ceevee
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    forum.isory.org Foorumin päävalikko -> Työnhaku
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vieras


LähetäLähetetty: Maanantai 22. 11. 2004 22:43    Viestin aihe: Ceevee Vastaa lainaamalla viestiä

Millainen on brittilan CV? Ohjeita on toki netissa, mutta olisi tosi hienoa, jos viitsisitte liittaa talle palstalle kopion omastanne. Kuka uskaltaa?
Takaisin alkuun
hannuLiittynyt: 11 Hei 2004
Viestejä: 2
Paikkakunta: Lontoo

LähetäLähetetty: Tiistai 23. 11. 2004 13:35    Viestin aihe: Ceevee Vastaa lainaamalla viestiä

Moi,

En nyt ihan omaa ansioluetteloani tanne viitsi laittaa Very Happy mutta suht pitkalti se on taman linkin http://www.careers4graduates.org/job_seeking/combinat.htm kautta loytyvan mallin suuntainen. Omassa versiossani tosin on joitakin eroja tahan verrattuna - esim. tyokokemys on ennen koulutusta ja paivaykset sivun oikeassa reunassa, koska se antaa lisaa tekstitilaa.

Pitkaltihan se brittimalli on samanlainen kuin perisuomalainen: henkilotiedot, koulutus, tyokokemus, atk- ja kielitaidot jne. Riippuen tyokokemuksesta, iasta ja haettavasta paikasta jarjestysta voi toki muokata mahdollisimman sopivaksi (e.g. kronologinen / skills-based).

Yleisesti ottaen mielipiteeni on, etta CV:n muotoilulla ei valttamatta ole niin valia, kunhan se on informatiivinen, selkea ja helppolukuinen, korkeintaan kaksi A4-sivua pitka, eika sisalla kirjoitusvirheita (kannattaa pyytaa kaveria vilkaisemaan). Liiallinen koukerointi ei ainakaan meikalaista innosta, mutta osittain se on makuasia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Manna
Moderaattori


Liittynyt: 13 Hei 2004
Viestejä: 5319
Paikkakunta: Lontoo

LähetäLähetetty: Torstai 25. 11. 2004 16:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi olla, etta (a) suomalainen vaatimattomuus ja varsinkin (b) internet-yleison potentiaalinen laajuus eivat valttamatta rohkaise laittamaan niinkin henkilokohtaista infoa kuin CV:n julkisesti nahtaville.

Tuo Hannun antama linkki on kylla aika lahella sita, mita kai yleensa etsitaan. Hannun pointit ovat muuten myos omia mielipiteitani, paitsi se, etta minusta ei kylla kannata hirveasti poiketa siita perusformaatista, jossa paivamaarat vasemmalla. On totta, etta tila alkaa loppua viimeistaan silloin, kun on saanut valmiiksi ensimmaisen yliopistotutkinnon, pari kesaa kesatoita ja pari pointtia jotain muuta. Silloin voi aloittaa rivivalien kutistelun yms. kasityon, jolla siihen kahteen sivuun saa aika paljon lisatilaa...

Urbaanilegendan mukaan keskimaarainen rekrytoija kayttaa yhteen CV:hen keskimaarin 9-15 sekuntia aikaa. Sina aikana on tehtava riittava vaikutus, jotta han syventyisi juuri sinuun tarkemmin.

On hyva muistaa, etta CV EI ole vain kuvaus sinusta, se on myos osa tyohakemusta. Siksi se on ehdottomasti suositeltavaa muokata kunkin hakemuksen tarpeisiin. Edes savymuutoksia tai saavutukset/kiinnostuksen kohteet vahan eri jarjestyksessa...

Perusperiaate: brittilainen CV on itsensa erinomaisuuden esiintuomista huomattavasti enemman kuin suomalainen. Brittityonantaja on kiinnostunut aktiviteettiesi lisaksi siita, miten hyvin myyt itseasi ja ideoitasi, ei siita, miten vaatimaton osaat olla...

Hajapointteja ja -mielipiteita tuosta esimerkki-CV:sta:

1) Lukioarvosanat kannattaa ilmoittaa, jos ne ovat hyvat (vai ovatko nuo B2 jne. just sita? Suomalainen paa mieltaa ne tasomerkinnoiksi...)
2) Rivit tayteen! Mallihenkilo tuhlaa niin kamalasti tilaa etta pahaa tekee... Wink
3) Kielitaito suomalaisella, toki. Minua on joskus ohjeistettu ilmoittamaan myos oral/written/understanding -tasot jokaisesta erikseen
4) Tuo "skills" -osio on minusta vahan turhaa taytetta, ettei ole parempaa sanottavaa... kylla nuo asiat pitaisi kayda ilmi tyoosiosta. Mutta kai se on makuasia.
5) Ylos nimen ja syntymaajan viereen "Finnish citizen (EU passport)" tms. (monet tyonantajat eivat edes harkitse sinua, jos et pysty tyoskentelemaan taalla rajoituksetta)
6) Minusta tuo takalainen matkustamisen korostaminen on aina ollut tosi hassua, mutta kai tuo "exploring cultures" ym. osoittaa jotain siita, ettet vain loju biitsilla ja ryyppaa... tai ainakin tajuat vaantaa rantareissusi hakemuksiin "tulevaisuutta ajatellen hyvin vietetyksi ajaksi".
7) Nuo IT skills pitaisi kylla olla hallussa kenella hyvansa yliopiston kayneella... miettisin kaksi kertaa, kannattaako tuota osiota edes laittaa CV:hen, ennenkuin siina on jotain jarkevaa - vaikkapa joitakin alalle relevantteja erikoisohjelmia tai ainakin koko Office.
8 ) Ja ne interests: ehka isoin ero suomalaiseen CV:hen. "Make it look like after all these amazing achievements, you still have time for and interest in a life, too."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
OddinLiittynyt: 12 Elo 2004
Viestejä: 6
Paikkakunta: Lontoo (Oulu)

LähetäLähetetty: Tiistai 25. 1. 2005 09:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu,

Empä minäkään viitsi CVtäni tänne laittaa, mutta sanonpas muutaman sanan siitä.
Edelliset vastaajat ovat aika hyvin summanneet kaiken. Pääasiallinen ero brittiläisen ja suomalaisen CVn välillä lienee juurikin tuo itsensä esiintuonti: Suomessa listataan missä on ollut ja milloin - täällä briteissä pitää kertoa kuinka älyttömän paljon olet oppinut ja osaat ja muutenkin olet hyvä. Valehdella ei kannata, mutta liioitella saa reilusti - sitä tavallaan odotetaan....

Sen verran pitää esittää eroavaa mielipidettä edelliseen kommentoijaan, että IT kyvyt kannattaa AINA listata - niitä usein katsotaan ensimmäisenä (jos nyt ei kyse ole jostain täysin manuaalisesta työstä tms.). Tosin siihen osioon kannattaa sitten yleensä yrittää myös saada sisältöä - jos noin vähän on kykyjä kuin tuossa esimerkissä niin kannattaa olla ylimalkaisempi esim. jotain tyyliin "basic familiarisation with MS Office and similar tools and advanced internet using skills" tms. - ei ne tuollakaan ilmoituksella sinulta ihmeitä odota ja basic ja advanced on aina tarpeeksi tulkinanvaraisia, ettet ole valehdellut jos et jotain tietyä osaakkaan.

Kielitaidot kannattaa mainita. Suomalaisen virkamies ruotsin suorittaminenkin on esim. on jo täällä melkoinen kielitaito (britit kirjoittaa ylleensä että omaavat basic kileitaidon jos ovat fraaseja oppineet - itse en menisi ihan niin radikaaliin, mutta kaikki mahdollinen kieliosaaminen kannattaa laittaa paperille vaikka sitten vain että "olen opiskellut" tms.)

EU passi kannattaa tosiaan mainita ja AINOATAKAAN kirjoitusvirhettä ei passaa olla kun olet ulkomaalainen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Manna
Moderaattori


Liittynyt: 13 Hei 2004
Viestejä: 5319
Paikkakunta: Lontoo

LähetäLähetetty: Tiistai 25. 1. 2005 13:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oddin kirjoitti:
olla ylimalkaisempi esim. jotain tyyliin "basic familiarisation with MS Office and similar tools and advanced internet using skills" tms.


Niin no joo... Paitsi etta siina missa opiskelijoille opetetaan koodikieli, jolla naamioida tietamattomyys, tyonantajatkin kylla todennakoisesti osaavat lukea sita koodikielta. Wink Kummin pain hyvansa, jos IT-osio puuttuu tai se on kovin ylimalkainen, viesti mennee kylla perille: en oikein osaa.

Kannattaa muuten yrittaa noitakin kerailla siina missa muitakin meriitteja, juuri siita syysta, etta niita saattaa joutua mainostamaan CV:ssa. Itse hain hiljattain tyohon, jossa nimenomaan edellytettiin Excelin syvaa tuntemista, ja haittaa siita voi tuskin olla missaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Vieras


LähetäLähetetty: Maanantai 24. 4. 2006 16:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mietin tassa tehdessani cv:ta, etta miten kaannan ylioppilastutkinnon ja ala -ja ylaasteen noihin kohtiin. Kayko matriculation examination ja lower/higher upper secondary school vai onko teilla parempia ehdotuksia? Asialla olisi kiire!
Takaisin alkuun
oliivi
Palsta-addikti


Liittynyt: 13 Elo 2004
Viestejä: 277
Paikkakunta: Bristol

LähetäLähetetty: Maanantai 24. 4. 2006 20:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ala-aste on Primary School.
Ylaaste on Secondary School ja sen paastotodistus Secondary School Leaving Certificate.
Lukion paastotodistus on Upper Secondary School Leaving Certificate ja ylioppilastutkinto Matriculation Examination.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
oliivi
Palsta-addikti


Liittynyt: 13 Elo 2004
Viestejä: 277
Paikkakunta: Bristol

LähetäLähetetty: Maanantai 24. 4. 2006 20:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.bbc.co.uk/radio1/onelife/work/index.shtml

Tassa viela linkki BBC:n sivuille, joilta loytyy tietoa tyonhakuun ja CV:n tekoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras


LähetäLähetetty: Perjantai 28. 4. 2006 21:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sellasen lisäisin vielä että vaikka suomalainen ja brittiläinen CV eroavatkin vain vähän (ylläolevalla tavalla), niin cover letterien välillä on sitten jo isoa eroa ja siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Jälleen kerran, suomessa listataan perustiedot kun taas täällä saa ja pitää hehkuttaa itseään ihan superihmiseksi.
Takaisin alkuun
KattisLiittynyt: 19 Huh 2006
Viestejä: 85
Paikkakunta: Dundee - Birmingham

LähetäLähetetty: Keskiviikko 6. 12. 2006 15:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mun cv:ta tuli just workshopissa paranneltua ja kommentteja tuli yleisesti ottaen porukalle muutamista kohdista

-mitaan yla/ala-asteita ei kuulu laittaa professional cv:seen
-ei mitaan valokuvia
-lyhyt personal statetement heti yhteystietojen alla tyyliin mista on kiinnostunut ja miksi on hyva idea
-tyokokemuksesta kannattaa jattaa mackin tarjoilija jutut pois kun alkaa olla reilusti oman alan kokemusta
-thesis aihe ja arvosana varsinkin jos se oli hyva. siis jos on jo valmistunut
-jos opiskeluun on kuulunut kursseja jotka on suoraan taitojen takia olennaisia haettavaan paikkaan niin ne voi mainita erikseen, muuten vain lyhyt kuva opiskelujen luonteesta ja tietysti degreen titteli
-cv taytyy muokata jokaista haettavaa paikkaa varten erikseen


siis tammoista jos hakee oman alan hommiin tieteen (biologia) alalla. erilainen cv on tarpeen jos haluaa toihin kauppaan tai kuppilaan, niita ei paljon kiinnosta josko on kokemusta konferensseista tai on julkaissu tutkimuksia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Laurent1usLiittynyt: 28 Hel 2007
Viestejä: 2

LähetäLähetetty: Lauantai 10. 3. 2007 17:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen hakemassa ensi kesänä kesätöihin britteihin lähinnä johonkin hotellialalle. Tein sitten tämän cv:n, kun sitä niin monessa paikassa halutaan. Lähinnä jäi mietityttämään, että miten noita eri kouluarvosanoja ja -aineita kannattaa luetella. En ole vielä ylioppilaaksi kirjoittanut, joten ainut tuollainen virallinen päästötodistus on peruskoulusta. Ei varmaankaan ole järkevää jokaista ainetta erikseen luetella, mutta kai joitain on hyvä luetellakin?

Nyt lähinnä luettelin tärkeimpiä aineita ja niiden arvosanoja, kuten kielet, matematiikka, historia. Samalla luettelin ne aineet, joihin olen lukiossa ns. keskittynyt. Onko näin yksityiskohtaisessa luettelemisessa järkeä? Mainitsin myös joistakin stipendeistä (esim. fysiikan stipendi peruskoulun päättyessä). Ovatko nämä vain turhaa täytettä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikkoAN1
Palsta-addikti


Liittynyt: 17 Mar 2004
Viestejä: 1607
Paikkakunta: London E1

LähetäLähetetty: Lauantai 10. 3. 2007 20:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laurent1us kirjoitti:
Olen hakemassa ensi kesänä kesätöihin britteihin lähinnä johonkin hotellialalle. Tein sitten tämän cv:n, kun sitä niin monessa paikassa halutaan. Lähinnä jäi mietityttämään, että miten noita eri kouluarvosanoja ja -aineita kannattaa luetella. En ole vielä ylioppilaaksi kirjoittanut, joten ainut tuollainen virallinen päästötodistus on peruskoulusta. Ei varmaankaan ole järkevää jokaista ainetta erikseen luetella, mutta kai joitain on hyvä luetellakin?

Nyt lähinnä luettelin tärkeimpiä aineita ja niiden arvosanoja, kuten kielet, matematiikka, historia. Samalla luettelin ne aineet, joihin olen lukiossa ns. keskittynyt. Onko näin yksityiskohtaisessa luettelemisessa järkeä? Mainitsin myös joistakin stipendeistä (esim. fysiikan stipendi peruskoulun päättyessä). Ovatko nämä vain turhaa täytettä?


Eieieiei; CV riippuu hakukohteesta! Jos etsit perushotellitoita, niin anna CV:ssasi tyoesimerkkeja! Akateemisista asioista tehdaan tarkempaa selkoa vain akateemisiin paikkoihin hakiessa.

Ymmarran etta sulla ei ole paljoa tyokokemusta viela, mutta silloin pitaa kertoa kuinka taitosi ja saavutuksesi soveltuvat haettuun tyohon!

Esim. kielista kerrot kaytannon taitosi joita voit kayttaa hyvaksesi yopyjia palveltaessa, matematiikasta sen verran kuin tyossasi voisit tarvita ja hissasta jos tunnet alueen historiaa. Fyssan stipendi kertoo yleisesta alykkyydestasi ja ahkeuudestasi jne.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Manna
Moderaattori


Liittynyt: 13 Hei 2004
Viestejä: 5319
Paikkakunta: Lontoo

LähetäLähetetty: Lauantai 10. 3. 2007 20:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen samaa mieltä Mikon kanssa. Lisäksi se, että tuolla kokemuksen määrällä en missään nimessä kirjoittaisi yli sivun CV:tä.

Stipendit kertovat joo, ne laittaisin ehdottomasti.

CV:n väliotsikothan ovat esim. Work experience ja Academic achievements. Sinuna laittaisin workin ensimmäiseksi jos haet hanttihommia. Lisäksi laittaisin, ehkä jopa ennen academicia, kolmannen väliotsikon: Abilities, jonka alle sitten ne kielet, palvelukokemus, jne. (tässä sinuna saattaisin jopa laittaa jotain esim. sosiaalisuudesta ja työteliäisyydestä, esim. jos aikaisemmissa kesätöissä on annettu jonkinlaisia arviointeja työtodistuksissa).

Mutta nämä neuvot ovat siis olennaisia vain tässä tilanteessa - erilaiseen työpaikkaan tai yliopistoon hakiessa (esim. jatkotutkintoon) CV:n on oltava ihan erilainen. Ja jos on akateemisia tutkintoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
PätkisLiittynyt: 03 Maa 2007
Viestejä: 40

LähetäLähetetty: Sunnuntai 3. 2. 2008 17:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

CV:tä työstetään täälläkin..Tuntuu kyllä ihan vieraalta alkaa ylenpalttisesti itteään kehumaan, etenkin kun opiskelen vasta ekaa vuotta, eikä työkokemusta oikein alalta ole. (Kieliä ja matkailua siis opiskelen). Mutta jospa tämä tästä kun harjoittelee:D Ja suomalainen vaatimattomuus kyllä nostaa päätään koko ajan! Vähän väliä saan vakuutella ettei briteistä kovinkaan moni puhu 6 kieltä, mutta silti..pitää alkaa tsemppaamaan itteäni paremmalle asenteelle!
Mutta oikeastaan piti kysymäni että miten käännän lukioarvosanat ymmärrettäviksi? Esim E,C ja M, lyhyt ranska, keskipitkä ruotsi...Vai pitääkö noita kieliä edes erotella mitenkään?
Ajattelin että lähettelen CV:täni cover letterillä varustettuna hotelleihin täällä, onko ihan hullu idea? Siis jos hotellit eivät ole missään ilmoittaneet hakevansa työntekijää?
Ja sitten vielä työlupa-asiasta, siis miten laittaa CV:hen ettei tartte työlupaa? (enhän??) National Insurance numeroa mulla ei vielä ole, mutta se on työn alla.
Kiitos kaunis ja kumarrus:)
_________________
Run for your dreams!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Manna
Moderaattori


Liittynyt: 13 Hei 2004
Viestejä: 5319
Paikkakunta: Lontoo

LähetäLähetetty: Sunnuntai 3. 2. 2008 19:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä en laittaisi kielten tasoja. Swedish ja French vaan. Itse laitoin aikanaan vain ainelistan ja "yleisarvosanan" vaikkei sitä enää annettukaan, tyyliin "top 20% nationally" (jos arvosana on E). Toisaalta se taitaa toimia vain L:n tai E:n papereilla. Mutta kannattaisiko se ilmaista noin? E = top 20% nationally yms. Toisaalta C (top 60?) ei kyllä näytä hyvältä.

Toinen vaihtoehto on jättää arvosanat kokonaan pois ja vain listata aineet.

Kyllä minusta voi hotelleihin lähetellä CV:itä.

Minulla lukee syntymäajan ym. jälkeen Nationality: Finnish (European Union).

Ja muistathan tehdä niistä kielistä erikseen osion, kun alalla ollaan. Eli ei vain kirjoitettujen aineiden alle, vaan tyyliin "French: good oral, written, comprehension".

Eihän CV:ssä tarvitse kehua, se on faktaa kaikki tyynni, tietysti kauniisti sanottuna. Cover letterissä sitten pitää vähän koruilla.

Niin ja eihän avoimeen työhakemukseen kannata laittaa NI-numeroa vaikka sellainen olisikin. Se on samalla tavalla yksityistä tietoa kuin pankkitilin numero täällä, sitä ei kannata liiaksi levittää.
_________________
Yliopiston lehtori. Tuttuja aloja taloustiede, kauppatiede, kehitysmaatiede ja valtiotiede.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
MikkoAN1
Palsta-addikti


Liittynyt: 17 Mar 2004
Viestejä: 1607
Paikkakunta: London E1

LähetäLähetetty: Maanantai 4. 2. 2008 10:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pätkis kirjoitti:
Ja sitten vielä työlupa-asiasta, siis miten laittaa CV:hen ettei tartte työlupaa? (enhän??) National Insurance numeroa mulla ei vielä ole, mutta se on työn alla.
Kiitos kaunis ja kumarrus:)


Manna jo tata sivusikin, mutta ma laittaisin viela varmuuden vuoksi maininnan tyyliin:

Nationality: Finnish (EU citizen, no work permit required) tms.

...koska uudempien EU-tyolaisten tulee ilmoittautua jonnekin tyolupaa varten, eli emme kaikesta huolimatta ole EU-kansalaisina yhdenvertaisia Sad

Ja sitten kun se NI numero on, niin kaipa siitakin voisi laittaa maininnan, joskin edellinen UK tyokokemus ajanee saman asian (eli etta saa tyoskennella taalla). Mutta ei siis itse NI numeroa!

CV-saantoja on niin monia etta ne ovat usein ristiriitaisiakin. Itse en esim. valttamatta laittaisi tarkkaa osoitettani CV:heni, ainakaan jos olisin nuori nainen.
_________________
2003 LLB(Hons), University of Strathclyde;

2006 PgD Management and Corporate Governance, University of Ulster.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Manna
Moderaattori


Liittynyt: 13 Hei 2004
Viestejä: 5319
Paikkakunta: Lontoo

LähetäLähetetty: Maanantai 4. 2. 2008 12:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MikkoAN1 kirjoitti:
Ja sitten kun se NI numero on, niin kaipa siitakin voisi laittaa maininnan


Joo, heti kun olin lähettänyt tuon viestin, niin ajattelin että ehkä siitä voisi laittaa tyyliin "NI number: available on request".
_________________
Yliopiston lehtori. Tuttuja aloja taloustiede, kauppatiede, kehitysmaatiede ja valtiotiede.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
AnewLiittynyt: 01 Syy 2006
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: Tiistai 12. 2. 2008 08:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän asian vierestä , mutta onko kokemuksia kuinka Suomessa suhtaudutaan suosittelijoihin UK:sta (tai ulkomailta yleensäkin) sekä toisin päin eli UK:ssa suomalaisiin suosittelijoihin? Vai onko heti miinusta, jos References-kohdassa on vieraskielisiä nimiä? Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikkoAN1
Palsta-addikti


Liittynyt: 17 Mar 2004
Viestejä: 1607
Paikkakunta: London E1

LähetäLähetetty: Tiistai 12. 2. 2008 09:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anew kirjoitti:
Vähän asian vierestä , mutta onko kokemuksia kuinka Suomessa suhtaudutaan suosittelijoihin UK:sta (tai ulkomailta yleensäkin) sekä toisin päin eli UK:ssa suomalaisiin suosittelijoihin? Vai onko heti miinusta, jos References-kohdassa on vieraskielisiä nimiä? Rolling Eyes


Mulle eras brittirekryagentti tuhahti epauskoisesti ettei voi tarkistaa toista kayttamaani referenssia koska se oli _suomalainen_ entinen pomoni ennenkuin huomautin etta pomollani oli MBA jenkkiyliopistosta ja etta kunhan muistaa etta ollaan 2 tuntia edella, niin hanelle voi toki soittaa (t faxata) koska han puhuuu erinomaista englantia.

Riippuu tietysti palkkaajasta.
_________________
2003 LLB(Hons), University of Strathclyde;

2006 PgD Management and Corporate Governance, University of Ulster.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PiaLiittynyt: 08 Syy 2004
Viestejä: 56
Paikkakunta: Lontoo

LähetäLähetetty: Torstai 14. 2. 2008 19:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mulle taas rekrytoimistosta sanottiin että voin pyytää suomalaiselta työnantajalta suosittelukirjeen suomeksi ja ne hankkii jonkun käntämään sen. niin pitkälle ei kyllä koskaan päästy että en tiedä olisivatko oikeasti tehneet sen.
_________________
Pia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    forum.isory.org Foorumin päävalikko -> Työnhaku Kaikki ajat ovat GMT
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Sivu 1 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen,
Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com