forum.isory.org Foorumin päävalikko forum.isory.org
Iso-Britannian Suomalaisen Opiskelijayhdistyksen keskustelupalsta
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

kaikki SOASlaiset!
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    forum.isory.org Foorumin päävalikko -> Koulukohtaiset
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
emmu
Vieras

LähetäLähetetty: Perjantai 1. 9. 2006 06:41    Viestin aihe: kaikki SOASlaiset! Vastaa lainaamalla viestiä

heippa, kertokaa kokeneet SOASista että millasilla arvosanoilla olette päässeet sisään ja mitä olette painottaneet personal statementissa. Erityisesti afrikkaa tai kehitysmaatutkimusta opiskelevat.
Onko pistetty kielikokeeseen? Jos osaatte sanoa kuinka paljon opiskelunne on tullut vuodessa maksamaan? hienoa jos joku vastaa johonkin kyssäänSmile kiitos
Takaisin alkuun
Yasmin
Vieras

LähetäLähetetty: Perjantai 1. 9. 2006 13:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heips!

Pääsin SOAS:iin tänä vuonna (aineena South Asian Studies & Development Studies), joten itse koulusta ja siellä opiskelusta en vielä voi sanoa mitään.
Ylioppilaskirjoituksista on jo muutama vuosi, mutta arvosanat oli: englanti L, saksa E, matikka C, äidinkieli C, ruotsi C ja reaali B. Omat arvosanat siis jäi alle SOASin vaatiman 5 keskiarvon... Tarjous yliopistolta oli conditional ja vaati englannin kielen testin suorittamista; omasta IELTS testistä sain arvosanaksi 7.5, seiskaa siis vaadittiin.

Omasta personal statementistä en muista juuri mitään, mutta kai siinä tuli painotettua sitä miks nimenomaan haluun lukea ko. aineita, minkä takia haluan englantiin & muutama hyvä syy miks niitten pitäs valita just mut. Kerroin myös vaihtarivuodestani ja aiemmista opiskeluista (etenkin englanniksi suoritetuista) yms. Lisäksi taisin pistää jotain harrastuksista.

Tähän mennessä olen maksanut £3000 lukuvuosimaksun ja osan asuntolavuokrasta joka siis on yhteensä n. £4000 (pitää maksaa vähintään kolmessa osassa). Periaatteessa olen siis jo hiukan yli £7000 puntaa köyhempi ja opiskelut ei oo vielä edes alkanu. Toisaalta onpahan sitten asuminen maksettu ens kesään asti...

Toivottavasti tästä oli ees jotain hyötyä...
Takaisin alkuun
emmu
Vieras

LähetäLähetetty: Perjantai 1. 9. 2006 14:02    Viestin aihe: hui Vastaa lainaamalla viestiä

kuulosti hyvältä,paitsi se että olit kirjoittanut englannista L ja muutenkin opiskellut englanniksi ja sait vaan 7,5 kun 7 vaadittiin.Ei siis millään pahalla sinua kohtaan,mietin vaan että miten minun sitten käy kun englannista vaan M...
Takaisin alkuun
sipris
Palsta-aktiivi


Liittynyt: 13 Hei 2004
Viestejä: 196

LähetäLähetetty: Perjantai 1. 9. 2006 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla oli c:n paperit, pääsin sisään kun itkin deputy registrarille kuinka paljon haluun sinne..

mun personal statement keskitty( luen politiikkaa ja kehitysmaatutkimusta) mun vapaaehtoistyö kokemuksiin ja nuorten yk kokous kokemukseen ja sit selitin tulevaisuuden tavoitteista( järjestö ala) englanninkielen taidosta( englanninkielinen yläaste ja lukio)

Jos ei ole sitä vaadittua englannin arvosanaa niin ei se niin vakavaa ole...joskus tuntuu että sielä on sellaisia ihmisiä jotka ei tajuu yhtään mitään mitä niille puhuu...kun on porukkaa yli 100:sta eri maasta niin siinä löytyy kaikennäköistä englannin kielen tasoa....ja jos ei riitä enkun arvosanat, ne pistää vain englannin kurssille..

rahoista en osaa sanoa kun että miinuksen puolelle on mennyt Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras


LähetäLähetetty: Lauantai 2. 9. 2006 12:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sori nyt totaalisen tyhmä kysymys...mutta mikä on SOAS? Kun kaikki puhuu siitä aina vaan tolla kirjainlyhennelmällä SOAS... Smile Missä se on?
Takaisin alkuun
MikkoAN1
Palsta-addikti


Liittynyt: 17 Mar 2004
Viestejä: 1607
Paikkakunta: London E1

LähetäLähetetty: Lauantai 2. 9. 2006 13:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anonymous kirjoitti:
Sori nyt totaalisen tyhmä kysymys...mutta mikä on SOAS? Kun kaikki puhuu siitä aina vaan tolla kirjainlyhennelmällä SOAS... Smile Missä se on?


Ei tyhma, vaan laiska kysymys (joka sopii viikonloppuun Smile ).

The School of Oriental and African Studies (commonly abbreviated to SOAS) is a College of the University of London.

Wikipediasta ja googlettamalla selviaa lisaa, samoin kuin www.soas.ac.uk -sivuilta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Yasmin
Vieras

LähetäLähetetty: Lauantai 2. 9. 2006 18:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mun IELTS arvosanaa laski lähinnä se että en ehtiny kirjoitus osiossa päättämään kumpaakaan esseetä... En myöskään ollut harjoitellut testiin yhtään ja YO-kirjoituksistakin on jo neljä vuotta.

Sanoisin että kyllä M:n papereilla testistä selviää. Ja kuten sipris jo tuossa mainitsikin,jos ei saa tarvittua arvosanaa voi suorittaa ylimääräisen enkun kurssin tms.

Itse olen lähinnä saanut SOASista sellasen kuvan että sinne kun hakee niin ne kattoo paljon enemmän personal statementiä ja referenciä ku arvosanoja.
Takaisin alkuun
Vieras


LähetäLähetetty: Sunnuntai 3. 9. 2006 13:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MikkoAN1 kirjoitti:
Ei tyhma, vaan laiska kysymys (joka sopii viikonloppuun Smile ).

Okei, myönnetään...taidan olla vähän laiska Embarassed Asia selkis kuitenkin, kiitti ja hauskaa viikonloppua Very Happy
Takaisin alkuun
RagiLiittynyt: 26 Huh 2006
Viestejä: 87

LähetäLähetetty: Tiistai 26. 9. 2006 15:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Osaisiko joku SOASlainen hieman kertoa floater-kursseista?
Lähinnä siis sitä tiedustelisin, että kuinka vapaasti niitä voi valita? Politicsin opiskelu SOAS:issa kiinnostaisi, mutta development studiesin puolella olisi pari äärimmäisen mielenkiintoista kurssia, jotka haluaisin ehdottomasti ottaa jos sattuisin SOASiin päätymään. En kuitenkaan halua opiskella yhdistettyä tutkintoa, koska politics on se mikä kiinnostaa ja development studiesin puolelta vain pari kurssia haluaisin käydä.

SOASiin aion hakea, vaikka haluamiani kursseja ei voisikaan valita floater-kursseiksi, mutta olisi silti mukava tietää, onko se mahdollista Smile.

Kuulisin myös mielelläni mielipiteitä SOASin politiikan opetuksen tasosta, yleisestä ilmapiiristä ja kaikesta mahdollisesta, mitä ei nettisivuilla välttämättä mainita. Olen saanut sen käsityksen, että SOAS olisi politiikan alalla suht hyvä koulu?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sipris
Palsta-aktiivi


Liittynyt: 13 Hei 2004
Viestejä: 196

LähetäLähetetty: Tiistai 26. 9. 2006 20:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tietaakseni ja ymmartaakseni floaterit, joita voi ottaa kaksi, voi ottaa toisena ja kolmantena vuonna, tosin jos tekee yksois tutkintoa se voi olla toisinkin...jotkut kurssit, eteenkin pakolliset, taytyy jo sita opiskelivista niin paljon etta niita voi olla vaikea saada floaterina...

mita kehitysmaatutkimus kursseja olet ajatellut?

Ma tykkaan soasin politiikan tasosta....se on vahan vasemmistolaista ja siinakin nakyy kylla juuri niin hyvin kuin soasissa voi odottaakin kehitysmaa painotus...SOAS on vissiin politiikka rankingissa joissain listoissa tyyliin neljas etta se kertoo jotain tasosta...

ilmapiiri on letkee..sellanen hipahtava, mutta sit taas, kylla sielt loytyy ne laki ja taloustiede opiskelijat jotka vahan normalisoi sita....kansainvalinen..rento..

kysele lisaa niin vastaan mielellani.. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RagiLiittynyt: 26 Huh 2006
Viestejä: 87

LähetäLähetetty: Perjantai 29. 9. 2006 12:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sipris kirjoitti:

mita kehitysmaatutkimus kursseja olet ajatellut?


No eniten kiinnostaisi HIV/Aids and Development- kurssi ja lisäksi NGOs, the 3rd sector and development policy ja Issues in Gender and Development olisivat varmaankin hyvin mielenkiintoisia kursseja.
Voipi kyllä olla, että nuo ovat varsin suosittuja kursseja.
Eipä tämä nyt onneksi ole mikään ratkaiseva asia Smile.

Sellaista olen myös mietiskellyt, että voiko SOASissa opiskella jotakin kieltä tavallaan ylimääräisenä eli pakollisten kurssien lisäksi vai olisiko se mahdollinen kielen kurssi myöskin tuollainen floater-kurssi?
Itseäni kiinnostaisi kovasti opiskella arabiasta ainakin perusteet, muttakun kaikkea mielenkiintoista on aivan mahdottomasti Very Happy.

Tässäpä kysymykset tältä erää Smile.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sipris
Palsta-aktiivi


Liittynyt: 13 Hei 2004
Viestejä: 196

LähetäLähetetty: Perjantai 29. 9. 2006 14:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noi on tietaakseni aika suosittuja kursseja, kattoo...nakee ensi viikolla.. Wink mutta, en ole varma miten on jos ne on floatereita, mutta itse pystyn nyt vasta kolmantena vuonna valitsee ne vasta.

Kielen voi ottaa floaterina kylla...ja sulla on mahikset kahteen floateriin koko yliopiston aikana, niin siina paasee jo yllattavan pitkalle.....se taso ja eteneminen on hullun nopeeta, itse en ole sen takia ottanut vaikka arabia on kiinostanut..niilla on vahan valia tietaakseni taso kokeita ja huonoimmat kai tippuu ulos jne..

mutta eraalla kaverilla on kieli oman tutkinnon puolesta ja toinen viela sit floaterina et jos sellanen onnistuu niin luulis onnistuvan mika kieli tahansa floaterina minka kanssa tahansa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras


LähetäLähetetty: Sunnuntai 8. 10. 2006 12:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Opiskeleeko kukaan SOAS:ssa mitään kieliä? Millaista on kielenopetus siellä? Olisin lähinnä kiinnostunut japanista tai koreasta. Mites, kun noihin kuuluu se yksi pakollinen vaihto-oppilasvuosi, tietääkö kukaan miten raha-asiat sen vuoden aikana, saako siltä vuodelta ihan normaalisti opintotuet yms, tuleeko paljon ylimääräisiä kuluja, esim. tuition feet kohdemaahan?? Siis jos vaikka menisin Japaniin vuodeksi, niin joudunko maksamaan jotaiin sinne japanilaiselle yliopistolle vielä sen lisäksi että maksan tuition feen SOAS:lle, vai tarviiko siltä vuodelta maksaa tuition feetä SOAS:lle ollenkaan? Selitinpä hiukan sekavasti, toivottavasti joku ymmärsi... Smile
Takaisin alkuun
Manna
Moderaattori


Liittynyt: 13 Hei 2004
Viestejä: 5319
Paikkakunta: Lontoo

LähetäLähetetty: Sunnuntai 8. 10. 2006 13:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yleensä vaihtovuonna maksetaan lukukausimaksut ihan normaalisti kotiyliopistolle, eli tässä tapauksessa SOASille. Joskus jopa vain puolikas lukukausimaksu.

Opintotuet saa normaalisti, paitsi jos kyseessä on halvemman maksuluokan maa, niin niitä alennetaan. Japani on varmaan kalliimman luokan, Koreasta en tiedä. Nuo listat löytyvät varmaan Kelan sivuilta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Vieras


LähetäLähetetty: Sunnuntai 8. 10. 2006 14:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jesh, kiitos Manna!
Jos jollain olisi vielä henkilökohtaisia kokemuksia kielten opiskelusta SOAS:ssa niin olisin todella kiinnostunut kuulemaan!
Takaisin alkuun
sipris
Palsta-aktiivi


Liittynyt: 13 Hei 2004
Viestejä: 196

LähetäLähetetty: Maanantai 9. 10. 2006 14:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse en lue kielta, mutta oon ymmartanyt etta taso on kova ja etenee nopeasti. Tarkoitus oli ottaa floater kurssina arabiaa mutta en sit uskaltanut pelaten huonoja arvosanoja nain vikalle vuodelle...

Suurimpaan osaan kuuluu vuosi ulkomailla, kiinaa jos opiskelee se on toka vuosi, muuten kai yleensa kolmas.

Lukuvuosi maksu tosiaan tietaakseni maksetaan joo soas:ille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lotta
Palsta-addikti


Liittynyt: 27 Hel 2005
Viestejä: 219
Paikkakunta: Lontoo

LähetäLähetetty: Torstai 12. 10. 2006 14:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo joutuu maksaa sen lukuvuosimaksun, mut se on muistaakseni vaan 500 puntaa. En tieda miten on muuttunut nyt kun on top up feet tullu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras


LähetäLähetetty: Maanantai 16. 10. 2006 15:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kellään kokemuksia SOAS:n asuntoloista? Millainen meininki?
Takaisin alkuun
Lotta
Palsta-addikti


Liittynyt: 27 Hel 2005
Viestejä: 219
Paikkakunta: Lontoo

LähetäLähetetty: Maanantai 16. 10. 2006 15:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En itse asunut asuntolassa mutta hyva meininkihan siella vaikuttaa olevan. Mita nyt seinat vahan ohuet mutta toisaalta kaikilla on oma kylppari. Asuntola on myos tosi lahella toista kampusta (n. 2 min kavely) ja toiselle kampukselle kavelee n. 15 min.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sipris
Palsta-aktiivi


Liittynyt: 13 Hei 2004
Viestejä: 196

LähetäLähetetty: Keskiviikko 18. 10. 2006 10:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Soasilla on kaksi asuntolaa vain, toinen on undergraduate ja toinen post graduate.

Asuin ekana vuotenani dinwiddy housessa joka on undergraduateille...tosiaan seinat oli turhan ohuet, palohalyttimet soi koko ajan, kavi huono tuuri kamppisten kanssa mutta muuten viihdyin....sijainti oli loistava( kings cross) ja lahella oli kaikki tarvittava.

aika meluisana ja railakkaana asuntolana tunnettu, mutta nyt on kuulema vahan hiljentynyt kun juhlien jarjestaminen on kuulema kokonaan kieletty Confused

mut tosiaan, asuntolassa on joku 500 ihmista jotka kaikki jakaa yhta common roomia etta siela aina tapasi uusia ihmisia....sit dinwiddy on rakennettu sillein etta sinne jaa sellanen hassu sisapiha, missa oli aina aika railakasta iltaisin ja hyva meininki..

tosiaan, huoneet nyt ei kovin hyvin ole kalustettu, perus asuntola ankeus, ennen vanhaan ei ollut netti ilmainen mut nyt kai on, oma vessa tosiaan, jaettu keittio 4-7 muun kanssa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    forum.isory.org Foorumin päävalikko -> Koulukohtaiset Kaikki ajat ovat GMT
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 1 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen,
Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com